Dombóvári István visszaköltözött a szülőfalujába, és a művelődési ház vezetője lett

DSC4365

Visszaköltözött szülőfalujába és civil munkát talált magának Dombóvári István, alias Dombi, aki a Reggeliben mesélt arról, hogy a Szolnok és Kecskemét között található Jászkarajenő művelődési házának vezetője lett. Dombi élete legjobb döntésének tartja életkörülményei megváltoztatását, ráadásul nagyon nem is kellett munka után keresgélnie, ugyanis a művház vezetője pont akkor ment nyugdíjba, amikor Dombi színre lépett vidéken.

És hogy miből is áll egy művelődési ház vezetőjének munkája?

Közművelődési feladat lenne ez, az intézményt fenntartani, rendezvényeket csinálni. Hamarosan épül egy új lovascentrumunk, és azzal is kibővül majd a portfólió. Van két nagy rendezvényterem, visszük a könyvtárat két munkatársammal együtt. Az emberek érdeklődését fenntartani az olvasás, a közösségi terek meg a rendezvények iránt a feladatom.

Dombóvári szerint eddig másfél évtizedig bohémkodott, ami csak egy kirándulás volt az életében, mostani nyugodt, hétköznapibb életkörülményei sokkal jobban megfelelnek a számára. Nagy örömmel tölti le, hogy van világi munkája, ahogy az is, hogy feleségével együtt elköltözött Pestről, szerinte ugyanis tévesen él az emberek fejében az a kép, hogy ebben az országban a fővároson kívül máshol nincs élet.

Forrás

Szólj hozzá!

Ezt olvastad már?

Schobert Lara 16 évesen megvette első saját autóját

Schobert Larának eddig termékenyen telt az év. Fagyijelmezbe bújva énekelhetett az Álarcos énekesben, a TikTokon …