Több mint 18 milliárd forintot költött el Meghan Markle és Harry herceg az adófizetők pénzéből

GettyImages-1192408411

Norman Baker, Kelet-Sussex korábbi liberális demokrata képviselője a Daily Mailnek írott cikkében egy tanulmányra támaszkodva összeszámolta, mennyibe került már az angol adófizetőknek Harry herceg és Meghan Markle ellátása. A politikus hajmeresztően magas összegre jutott: a pár 44 millió fontot, vagyis 18 milliárd forintnál is nagyobb összeget költött már el az angol adófizetők pénzéből, akik még azután is támogatják kiadásaikat, hogy a házaspár már Amerikába költözött.

Baker szerint Harry herceg és felesége majdnem 8 milliárd forintnyi összeget érnek, ez az összeg azonban mégsem elég ahhoz, hogy fenntartsák életszínvonalukat. Kétéves házasságuk alatt a legnagyobb kiadásuk az esküvő volt, ami körülbelül 13 milliárd forintba került, amihez ők kevesebb mint 1 milliárd forintnyi összeggel járultak hozzá saját megtakarításaikból.

Baker összeveti: míg Harryék esküvője 13 milliárd forintba került, Vilmos herceg és Kate Middleton egybekelése ennek csaknem felébe, 7,7 milliárd forintba.

Esküvőjük után Markle-ék a Kennsington palotába költöztek, amit több mint fél milliárd forint értékben renováltattak fel, hogy aztán meggondolják magukat, és végül mégis máshol telepedjenek le. A királynő felajánlására Frogmore Cottage-ba tették át a székhelyüket, aminek kicsinosítása már 900 millió forintnál is többet kóstált. A politikus szerint a pár felajánlotta ugyan, hogy a Frogmore Cottage felújítási költségeit visszafizetik Angliának, az általuk megállapított havi törlesztőrészleggel 25 évbe telne, mire a teljes összeget visszakapná az ország.

Baker felháborodottan állítja, hogy Markle-nak jóval nagyobb ékszergyűjteménye van, mint Lady Dianának volt, aminek értékét több mint 230 millió forintra becsülik. Két év leforgása alatt körülbelül ugyanennyi összeget áldozott a házaspár a személyzetére, akik között természetesen nemcsak takarítókat, hanem PR-szakembereket is találni.

Harry hercegék költekezésének egyik nem elhanyagolható tétele a testőreik kifizetése, ami eddig körülbelül 2,5 milliárd forintjába került az angol adófizetőknek. Ahogy a cikk elején említettük, még most is kapnak pénz a szigetországtól, hála Harry apjának, Károly hercegnek, aki évi szinten majdnem 800 millió forintnyi adómentes összeget utal Harrynek.

Forrás

Szólj hozzá!

Ezt olvastad már?

Meglehet, hogy Emma Stone titokban férjhez ment

Emma Stone és Dave McCary tavaly decemberben jelentették be, hogy eljegyezték egymást. A színésznő és …