Harvey Weinstein rosszul lett az ítélethirdetés után, börtön helyett a kórházba kellett vinni

tk3s swns weinstein 03

Több év eljárás után bűnösnek találták Harvey Weinsteint. Harmadfokon nemi erőszakért, és első fokon szexuális bűncselekményért ítélték el hétfő délután. A 67 éves hollywoodi producer korábban minden vádat tagadott, mely szerint a nők beleegyezése nélkül folytatott volna szexuális együttlétet.

Egy vádpont alól azonban mégis felmentették: a New York-i bíróság döntése szerint nem követett el szexuális erőszakot szexuális ragadozóként. A bíróság március 11-én hirdeti ki, hány év szabadságvesztésre ítélik a férfit, könnyen meglehet, hogy akár

25 évet kell rács mögött töltenie.

Több mint 80 ismert és kevésbé ismert színésznő állította a per alatt, hogy a producer illetlenül közeledett hozzájuk, az ítélet megszületése után pedig több hollywoodi sztár is örömét fejezte ki, amiért elítélték Winsteint.

A mai győzelem történelmi, a Weinstein-per emléket állít a csendtörők bátorságának és kitartásának

– írta az esetről Reese Witherspoon, utalva mindazokra az áldozatokra, akik megtörték a csendet, hogy beszámoljanak az őt ért molesztálásról. Reese Witherspoon mellett korábban például Emily Ratajkowski is együttérzését fejezte ki az áldozatoknak.

Azoknak a nőknek üzenem, akik tanúskodtak az ügyben, és keresztülmentek ezen a borzalmas pokol, hogy a közösség érdekét szolgálták. Lányok, asszonyok, bárhol is legyetek, köszönöm

– mondta Ashley Judd, amerikai színésznő, politikai aktivista.

tk3s 20200124 zaf ny1 017

tk3s 20200124 zaf ny1 017
Fotó: Kristin Callahan / Northfoto

A filmmogul a tárgyalás után azonban nem a börtönbe, hanem a kórházba ment, erős mellkasi fájdalmai miatt. Harvey Weinstein ügyvédje elmondta, hogy a férfi magas vérnyomással küzd, tavaly augusztusban pedig autóbalesete volt, amikor is agyrázkódást szenvedett, 2019 decemberében pedig arról beszélt jogi képviselője, hogy hamarosan meg kell műteni Weinsteint.

Forrás

Szólj hozzá!

Ezt olvastad már?

Puskás Peti már arról fantáziál, amikor gyerekei lesznek Dallos Bogival

Ebben a posztban két olyan hírecskét olvashat, amely celebpárok friss gyerekvállalási terveire vonatkozik, de először …