Íme a legveszélyesebb és legbizarrabb internetes kihívások

shutterstock 753494752

A közösségi média árnyoldalairól és természetesen lehetőségeiről is több cikkünkben írtunk már, az utóbbi évek legőrültebb kihívásairól vagy challenge-eiről viszont még nem, úgyhogy most meg is mutatjuk őket. Figyelem! A cikkben szereplő összes challenge veszélyes, ne próbálja ki őket!

Óvszerkihívás

Először meg kellett tölteni egy óvszert vízzel, majd ráhúzni valakinek a fejére. Persze mindezt fel is kell venni telefonnal, az már más kérdés, hogyan tudják kiszabadítani az áldozatot a vizes koton szorításából. Nemcsak groteszk, veszélyes is.

Tüzes kihívás

Könnyű kitalálni, miről van szó, ugye? A kihívás lényege, hogy az erre vállalkozóaknak meg kellett magukat gyújtaniuk. Az első ilyen videót 2012-ben töltötték fel az internetre. Sokan súlyosan megsérültek a challenge miatt, például Fernando Valencia, aki körömlakklemosót locsolt magára, és azt gyújtotta meg.

Figyelem! Az alábbi videó megtekintése csak erős idegzetűeknek ajánlott!

Fahéjkihívás

Ha sütibe tesszük, oké. Az is, ha a kávénk tetejét szórjuk meg vele, esetleg a gyümölcssalátánkat. Na de hogy egy egész kávéskanálnyit megegyünk egyszerre? A hülyéskedés életveszélyes: az apró porszerű fajék apró szemecskéi ugyanis a légcsőbe mehetnek és akár fulladást is okozhatnak.

Jegesvödör kihívás

A 2014-es kihívás lényege az volt, hogy egy jéggel teli vödröt kellett a fejünkre borítani, mármint persze csak azoknak, akik elég elvetemültek voltak hozzá. A challenge-nek halálos áldozata is lett, Ázsiában pedig demonstrációt is tartottak ellene.

Üvegkupakos kihívás

Íme egy másik őrület, nem is olyan régről, tavalyról, de legalább ezt senki nem nevezheti életveszélyesnek. A lényege, hogy egy rúgással le kellett repíteni egy üvegnek a tetejét. A challenge-et sok sztár is bevállalta, Mariah Carey pedig egész meglepő módon gondolta újra.

Próbababa kihívás

Ez a challenge is 2016-ban tombolt. Itt a lényeg, hogy egy embernek vagy embercsoportnak mozdulatlanságba kellett dermednie úgy, hogy közben megjelenítenek valamilyen eseményt. A kihívást még a hírességek is kipróbálták, például Barack Obama vagy Hillary Clinton.

Szemgolyó kihívás

Ez az őrület Magyarországon annyira nem terjedt el szerencsére. A kihívásban résztvevő fiatalok a szemükbe öntöttek valamilyen tömény alkoholt, például vodkát vagy whiskyt.

Jég és só kihívás

Ha egy jégkockát megsózva a bőré rakná, égető fájdalmat érezne. Erről szólt ez a kihívás: a jég és a só kémiai és fizikai kölcsönhatásai a bőrre fagyási sérüléseket okoz, a kihívás résztvevői pedig azzal versenyeztek, ki bírja tovább a fájdalmat, vagy ki tud szebb mintát a bőrébe égetni.


Forrás

Szólj hozzá!

Ezt olvastad már?

Bradley Cooper nemcsak Brad Pittnek, hanem Ben Afflecknek is segített kijózanodni

Brad Pitt az év elején köszönte meg Bradley Coopernek, hogy segített neki leszokni az alkoholról, …