Ruszó Tibi, az X-Faktor sztárja: „Előfordult, hogy alig került az asztalra ennivaló”

A balogújfalusi tehetség a Meglepetés csütörtöki számában beszélt arról, hogy az X-Faktor milyen változásokat hozott az életébe. Többek között mesélt családja nehéz körülményeiről, illetve a jövőjével kapcsolatos elképzeléseiről.

A tizenhat éves, felvidéki Ruszó Tibort az idei X-Faktorban ismerhette meg az ország. Az ifjú tehetség hosszú ideje álmodozott arról, hogy egyszer ő is a népszerű tehetségkutató színpadán énekelhet. Korábban már nekifutott a válogatónak, ám édesapja váratlanul rosszul lett amikor Budapestre értek, így Tibi akkor nem tudta megmutatni kivételes énekhangját a mentoroknak.

Végül 2019-ben sikerült eljutnia a válogatóra, bekerült a legjobbak közé, a héten pedig már a szombati elődöntőre készül. „Most kezdem érezni, hogy ha ez így megy tovább, akár nyerhetek is, ami nagyon jó lenne, mert megváltoztatná a családom életét” –árulta el az énekes.

A szegénységben élő fiú ugyanis csak ezt a kiutat látja. Bár szülei igyekeztek megadni neki mindent, amit csak tudtak, Tibi számtalanszor megtapasztalta a nélkülözést.

Előfordult, hogy alig került az asztalra ennivaló.

A versenyzőnek nem csak maga az X-Faktor jelentett újdonságot, hiszen egyhangú felvidéki életéből belecsöppent a lüktető fővárosba. Elmondása szerint nagy élmény volt számára megismerni Budapestet és szeretne majd itt élni, annak ellenére, hogy az első napokban túl zajos volt neki a város. Most már el sem tudja képzelni, hogy hazamenjen és ott folytassa, ahol a tehetségkutató előtt abbahagyta. Szeretne kitörni a nehéz körülmények közül és egyszer majd szép, nagy házzal ajándékozná meg a családját.

A hirtelen jött népszerűség miatt azonban egy időre meginogni látszott a párkapcsolata. Barátnője nehezményezte, hogy Tibi rengeteg hízelgő levelet kapott, legfőképpen lányoktól. Ám a fiú nem akarta emiatt elveszíteni szerelmét, hiszen semmilyen komoly szándéka nem volt egyik rajongójával sem. Végül egy romantikus ebéd keretein belül sikerült megbeszélniük a dolgot és megint egy párt alkotnak.

Az énekes az is bevallotta, hogy kicsit megijedt amikor megtudta, hogy ByeAlex mentoráltja lesz. Erről így nyilatkozott: „Nem állt valami kedves ember hírében, és a tévében is mindig olyan szigorúnak tűnt. Aztán amikor elkezdtünk együtt dolgozni, megnyugodtam, mert egyáltalán nem olyan, amilyennek a felszínen tűnt”. Mentora nagyon sokat dolgozik azon, hogy megtalálja Tibi karakteréhez a legpasszolóbb stílust, és bár a versenyző szerint nem sok közös van kettejükben, mégis mindig gördülékenyen megy a munka. Örül annak, hogy együttműködésüknek köszönhetően saját dala is van, s már egy komplett albumon gondolkozik.

Tibi elmondta, hogy sokszor kimerítő számára a felnőtt élet és az X-Faktorral járó rengeteg munka, de egy pillanatig sem bánja, hogy belevágott. Nagyon ambiciózus, álma, hogy egyszer eljusson Amerikába és felléphessen New Yorkban.

Forrás

Ezt olvastad már?

17 makacs háztulajdonos, aki nem volt hajlandó elköltözni, a következményekkel viszont senki sem számolt

Vannak önfejű emberek, akik annyira csökönyösek, hogy semmi áron nem hajlandóak elveikből engedni. Szó sem …