Mi történik az időjárással? Elképesztő ami tart felénk! Olyan megdöbbentő idő JÖN A HÉTEN, hogy nem találunk rá szavakat….a meteorológusok is széttárták a karjukat…

Afrikai meleg levegő érkezik jövő héten, 15-16 fok is lehet.

Csütörtök:

A Metkép szerint a hazánk időjárást a tőlünk délre kialakuló sekély mediterrán ciklon, valamint Nyugat- Európán át a Baltikumig kialakuló több középpontú ciklonrendszer közös áramlásában megütköző meleg, nedves levegő fogja alakítani.Ez az időjárási helyzet már szerdán is akár, de csütörtök hajnaltól jelentős csapadékot fog okozni, mely a Dunántúlon, valamint az ország északi részein (Börzsöny, Mátra) vidékén havazás, míg az Alföld térségében főként eső formájában fog hullani.

Péntek-Szombat:

Átmeneti csapadékszünet ígérkezik péntek reggel, majd délutántól újra megnő a csapadékhajlam és egyre többfelé ered el az eső, északi tájakon havas eső, átmenetileg rövid ideig tartó nagypelyhes havazás, vizes hó formájában, mely szombaton délutánig kitart.

Vasárnap:

A szilárd halmazállapotú csapadék egyre inkább Nógrád megye térségére szűkül, végül ott is átválthat esőbe.Felhőzet kelet felé elhagyja az országot, vasárnapra a nap is kisüthet és kezdetét veszi a felmelegedés, mely az ország délnyugati tájain akár 12-15 fok körüli értékek is lehetnek. A jövő hét közepe tájékára a ködhajlam újra megerősödhet, de a hőmérsékletek az ilyenkor megszokott felett alakulnak.

Forrás

Ezt olvastad már?

17 makacs háztulajdonos, aki nem volt hajlandó elköltözni, a következményekkel viszont senki sem számolt

Vannak önfejű emberek, akik annyira csökönyösek, hogy semmi áron nem hajlandóak elveikből engedni. Szó sem …