Krisztián fel sem fogta, hogy kivégezte a saját anyját – Széles vigyorral várta a letartóztatását a káldi gyilkos

Az édesanyja megölésével gyanúsított, zavartan viselkedő G. Krisztiánt tegnap letartóztatta a bíróság.

Káld — Döbbenetes: fel sem fogta a káldi családirtó, hogy megölte a saját anyját! G. Krisztián (20) zavartan ült vasárnap délután a Szombathelyi Törvényszék folyosóján, a letartóztatására várva.

Nem akármilyen bűncselekményt követett el: csütörtök éjjel megvárta, amíg a népes családjából mindenki elaludt, majd egy késsel az anyja ellen fordult. Egy szúrást ejtett rajta, amibe a nő nem sokkal később bele is halt. 15 éves öccse az anyjuk védelmére kelt, őt több helyen megsebesítette. A zajokra felriadt Roland, a nevelőapja, aki sajátjaként nevelte élettársa, Sz. Zsanett korábbi házasságából származó négy gyermekét, valamint két közös kislányukat. Krisztián ekkor elszaladt, hajnalban húsz kilométerrel odébb, Celldömölk külterületén fogták el a rendőrök.

A nagydarab, szakállas fiatalember néha széles szájjal vigyorgott, néha egykedvűen nézett maga elé a bírósági folyosón. A kirendelt ügyvédje többször figyelmeztette is, hogy ne mosolyogjon, amire meglehetősen furcsán reagált: még mindig arról beszélt, hogy a büntetése attól függ majd, hogy van az anyja. Amikor pedig az ügyvédnő többedjére felvilágosította, hogy az anyja meghalt, annyit mondott:

– Akkor miért vagyunk itt? Én már rég beugrottam volna a börtönbe, hogy ott megszurkáljanak.

A fiúval már korábban is voltak problémák, drogokat használt, rendszeresen kezelték pszichiátrián. A diagnózisa személyiségzavar volt.

A támadó fiatalember halálosan megsebesített az édesanyját, Sz. Zsanettet, s fiú testvére is megsebesült / Fotó: Facebook
A szörnyű vérengzés utáni napon Zsanett élettársa, Roland a gyerekekkel együtt végleg elhagyta a horrorházat. Csak a ruháikat vették magukhoz.

– Nem tudom, fel lehet-e dolgozni a történteket. A házba visszamenni nem tudok, a bútorokat is eladjuk. Szerencsére a gyerekek nem láttak semmit sem – mondta el a Blikknek megtörve Roland. – Zsanettet Tatabányán szeretnénk eltemetni, hagyományos, koporsós temetéssel. A szállítási költségek növelik a számlát, több mint egymillió forintba kerül majd. Most amennyi pénzem volt, azt odaadtam a nagyobb gyermekek apjának, aki magához vette őket. Hiába nincs vérségi kapcsolat köztünk, hét éve együtt élünk, a sajátjaimként szeretem őket, és szeretném segíteni a boldogulásukat.

A rendőrök egy teljes napig helyszíneltek a család házában, ahol a késelés történt / Fotó: Isza Ferenc
Ön is segíthet

Ha szeretne segíteni a meggyilkolt hétgyermekes édesanya családján, most megteheti: Roland és a gyerekek minden forintnak örülnek. 10300002-10695102-49010017 számú számlájukat Tömböly Roland néven vezetik az MKB Banknál.

The post Krisztián fel sem fogta, hogy kivégezte a saját anyját – Széles vigyorral várta a letartóztatását a káldi gyilkos appeared first on Elfogadom.

Forrás

Ezt olvastad már?

17 makacs háztulajdonos, aki nem volt hajlandó elköltözni, a következményekkel viszont senki sem számolt

Vannak önfejű emberek, akik annyira csökönyösek, hogy semmi áron nem hajlandóak elveikből engedni. Szó sem …