Tragédia Szemerén: visszakapcsolt áram miatt halt meg egy szerelő, főnöke okozhatta a végzetes balesetet

A villanyszerelőként dolgozó Zsoltot özvegye és gyermeke is gyászolja.

Szemere — A halála előtt pokoli kínok között szenvedett majd’ egy héten át a kórházban Lövei Zsolt (†45), akit a munkája közben súlyos áramütés ért.

Az édesapa a tragédiát megelőzően a főnökével egy szemerei kúriához ment ki, hogy a meghibásodott térvilágítási rendszert megjavítsák. Miután a helyszínen a gondnok megmutatta nekik, hogy hol van a hiba a hálózatban, munkához láttak. A kétfős csapat irányítója Zsolt főnöke volt, aki először áramtalanított, majd a kültéri világítást kapcsoló szerelvénydobozt szétszedte, az ott talált vezetéket pedig a földön kezdte javítani.

Egy szakvélemény szerint a területet, ahol a szétdobált vezetékek voltak, nem kerítette el, pedig a kúriában több vendég is tartózkodott. Miután végzett a javítás ezen részével, odament a meghibásodott lámpatesthez, amit szintén megreparált, végül pedig, hogy megnézze, jó munkát végzett-e, újra áram alá helyezte a rendszert. Megelégedésére a lámpa világított, ezért úgy döntött, felállítja a világítótestet az eredeti pozíciójába. Ehhez a művelethez azonban már nem kapcsolta le újra az áramot, ezért a fűben szétszóródott, feszültség alatt álló, szigeteletlen vezetéktől áramütést szenvedett a kapcsolószekrény előtt térdelő és ott szerelési munkákat végző Lövei Zsolt.

Zsolt egy ilyen kapcsolószekrény előtt térdelt, amikor halálos áramütés érte
A férfi fájdalmában akkorát ordított, hogy nemcsak a főnöke, de a medencét tisztító gondnok is azonnal odaszaladt. Megkezdték az újraélesztését, amit a mentők folytattak, majd kórházba szállították.

Lövei Zsolt halálos balesete miatt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indult eljárás.

– Egyértelmű, hogy Zsolt halálához főnöke hibája vezetett. Ha elkeríti a területet, avagy figyelmezteti a beosztottját, Zsolt ma is élne. Remélem, a bíróság kimondja a cégvezető felelősségét, és utána a gyászoló özvegy és a félárván maradt gyerek sérelemdíját is megítélik – közölte dr. Lichy József ügyvéd.

A cégvezető tagadja a bűnösségét, többek között azzal védekezve, hogy ő figyelmeztette a beosztottját, hogy ne menjen a vezetékek közelébe, mert áram alatt vannak.

Megállítja a vérkeringést

Áramütés során többféle hatás léphet fel: izomösszehúzódások, vérnyomás-növekedés, sejtképzési zavarok, szívritmuszavarok, a szív pitvari fibrillációja. A szívkamra összehúzódása azért halálos, mert a vérkeringés megáll, az oxigénellátás megszűnik.

The post Tragédia Szemerén: visszakapcsolt áram miatt halt meg egy szerelő, főnöke okozhatta a végzetes balesetet appeared first on Elfogadom.

Forrás

Szólj hozzá!

Ezt olvastad már?

Kedves ISMERETLEN ……..TE, ma reggel 7:30-7.45 az Ibolya utca és a Hársfa sor kereszteződésénél nem adtad meg az elsőbbséget a szabályosan közlekedő gyermekemnek!!! A kerékpár hátsó kerekét eltaláltad, aminek következtében a fiam neki repült a drótkerítésnek!!!

Kedves ISMERETLEN……..TE, ma reggel 7:30-7.45 az Ibolya utca és a Hársfa sor kereszteződésénél nemadtad meg …