Emilia Clarke őszintén beszélt betegségéről

tk3s 536531 061

A Trónok harcából ismert Emilia Clarke eddig soha nem látott képeket mutatott kórházi felépüléséről, miután 2011-ben aneurizmával diagnosztizálták. A sztár nyíltan beszélt betegségéről és halálfélelméről.

Clarke-ot 2011-ben egy váratlan rosszullétekor, edzés közben olyan súlyos stroke-kal szállították kórházba, amibe a betegek egyharmada belehal.

Az edzőm azt mondta, csináljak egy planket. Ekkor úgy éreztem, mintha egy gumiszalaggal összeszorították volna az agyam. Próbáltam figyelmen kívül hagyni a fájdalmat, de nem tudtam, ezért szóltam az edzőmnek, hogy szünetet kell tartanom. Szinte négykézláb másztam be az öltözőbe, ahol még erősebbek lettek a fájdalmaim. Tudtam, hogy valami nagyon rossz történik velem

– emlékezett vissza a színésznő. Clarke az A Battle For My Life című, The New Yorkernek írt esszéjében fejti ki, mennyire megviselte a betegsége. A legjobban az rémisztette meg, hogy az aneurizmája akár derékba is törhette volna a karrierjét. Az agyi erek kitágulása, meggyengülése vérrögök képződéséhez és agyvérzéshez is vezethet.

Sosem éreztem még ekkora félelmet, mintha a balsors utolért volna. Láttam, hogy mi vár rám – ezt nem lehetett életnek nevezni. Színész vagyok, a munkám legfontosabb része, hogy emlékezzem a szövegemre. Most meg még a nevem se jut az eszembe. A legrosszabb perceimben ki akartam húzni a csöveket magamból, arra kértem az ápolókat, hogy hagyjanak meghalni. A munkámban, abban a szakmában, amire mindig is vágytam, a beszédnek és a kommunikációnak kulcsszerepe van. Ha nem tudok beszélni, semmi értelme az egésznek.

A kórházban készült képeit nemrég mutatta meg egy amerikai reggeli műsorban, ahol azt is elárulta, hogy arra kérte a Trónok harca stábját még 2011-ben, hogy senkinek ne beszéljenek egészségi állapotáról.

A legnagyobb őszinteséggel írom, hogy minden nap minden percében azt éreztem, meg fogok halni.

– írta a The New Yorkernek készített esszéjében. Két évvel később ismét aneurizmája lett, sokkal súlyosabb, mint először. Ezúttal ugyanis az agyának annak a része, mely egy ideig nem kapott vért, leállt. Ezt nyilatkozta:

Másodjára még nehezebb volt a felépülés a műtét után. Úgy éreztem, sokkal pokolibb csatát kellett megvívnom, mint a Trónok harca-béli karakteremnek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

For all those we know and especially all those we miss…. I'm privileged to suppprt #WorldCancerDay on 4 February by wearing my Unity Band, every #ActofUnity helps @cr_uk to beat cancer. Please, go out and get yours now, let's get a step closer to ending the heart ache of wishing you'd caught it sooner. #beaheroforthenextgeneration 💪🏻👊 Cruk.org/worldcancerday

@ emilia_clarke által megosztott bejegyzés,

Arról, hogy miért éppen most beszélt a betegségéről először a publikum előtt, így írt:

Az utóbbi évek titkolózása után elmondom az igazat. Kérlek, higgy nekem: tudom, hogy kicsit sem egyedi az esetem, nem én vagyok az egyedüli, aki így járt. Megszámlálhatatlanul sok ember szenved sokkal jobban mint én, ráadásul anélkül a gondoskodó figyelem nélkül, amiben nekem részem volt.

Hogy szavainak hitelt adjon, megalapított egy jótékonysági szervezetet, a SameYou-t, aminek célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a stroke-ra és lépéseket tegyen a megelőzése érdekében.

A szervezet megalapításáról egy instaposztban is megemlékezett, amit rengeteg rajongó kommentált lelkesen, melyben nagyszerűnek és bátornak nevezik a sztárt és gratulálnak neki a kitartásáért.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

🎉THE MOST EXCITING NEWS EVER FOR THE FIRST DAY OF SPRING!🎉 The charity I have been working on for a fair few years goes live today!!! 💥💥💥 @sameyouorg is full to bursting with love, brain power and the help of amazing people with amazing stories. @newyorkermag published my story, now I’d like to hear yours! #sameyoucharity #sameyourecovery #braininjury #letschangehowwehelp #letsbreakthesilence #youarenotalone #love #❤️

@ emilia_clarke által megosztott bejegyzés,

Forrás

Szólj hozzá!

Ezt olvastad már?

Kovi fél, hogy Magyarország legnagyobb pornóarchívuma az enyészeté lesz

A magyar pornókirály, Kovi pornóarchívuma 2500 videokazettából és DVD-ből áll, amit sürgősen digitalizálni kellene, hogy …