Ebben az olasz városban a legmagasabb a világon az egy főre jutó Michelin-csillagok száma

shutterstock 317466707

San Cassioano egy festői szépségű olasz város, mely az Alpok lábánál terül el. A 13. században alapított város mégsem csodálatos panorámája, hanem az itt található több tucatnyi (!) Michelin-kalauzba beválogatott étterme miatt érdemel meg egy kitérőt, ha arra jár.

San Cassianóban és szűk vonzáskörzetében ugyanis 2019-ben nem kevesebb, mint 28, igen, 28 étterem van, ami kiérdemelte a Michelin-guide figyelmét. Ezek közül a legprofibb a tavaly a harmadik csillagát is megszerző St. Hubertus, amire a nemzetközi gasztronómiai szcéna először 2000-ben figyelt fel, ekkor nyerte az első, 2007-ben pedig a második Michelin-csillagát, aztán 11 évvel később a harmadikat is. Már csak ezért az egy étteremért is érdemes ide utazni, mert a 3 csillagos hely már olyan, hogy arra tényleg érdemes külön utat szervezni.

A Pizzinini család 1996-ban döntött úgy, hogy a pizzázójukat egy picit átalakítják és egy új séf felfogadásával igazi gourmet-csodává alakítják az éttermet, mely egyébként egy szálloda része. A három Michelin-csillag tanúsága szerint az ötletük hibátlanul sikerült.

Csak hogy hangsúlyozzuk, mennyire szerencsések a San Cassioanóia és a környéken élők: nekik 6 Michelin-csilalgus éttermük van, ebből az egyik a már említett 3 csillaggal rendelkező, ami mellett van még egy 2 csillagos, plusz még négy 1 csillagos is. Budapesten is pont ennyi Michelin-csillagos étterem van, csak 3 csillagos még nincs, illetve itt kicsit nagyobb a népsűrűség, mint az Alpok lábánál lévő fekvő kis településeken.

Ugye, hogy sosem volt még ennyire csábító úti cél Olaszország? De persze másért is érdemes délre látogatni.

Forrás

Szólj hozzá!

Ezt olvastad már?

Kovi fél, hogy Magyarország legnagyobb pornóarchívuma az enyészeté lesz

A magyar pornókirály, Kovi pornóarchívuma 2500 videokazettából és DVD-ből áll, amit sürgősen digitalizálni kellene, hogy …