Rihanna harcba száll egy hamburgi szépségszalon ellen

Volt már olyan, hogy az énekesnő nagybátyja a híres rokon nevéhez köthető cuccokat hamisította, amivel le is bukott. Aztán tervezett saját fehérneműket, amiket sikeresen be is mutatott.

Komolyabb botrányoktól és bevadulásoktól mentes volt az elmúlt időszak. Kivéve, amikor püspöknek öltözött a Met-gálán. Ezért is rendkívüli a hír, hogy csak úgy a semmiből jogi lépéseket intéz egy hamburgi szépségszalon ellen.

De Mi köze Rihannának egy európai beauty centerhez?

A válasz pedig: nagyjából semmi, csak annyi, hogy az ő nevét használják, mivel a szépségszalon Beautycenter Rihana Lamis Hamburg néven ismert. Az énekesnő ügyvédei pedig már beadták a papírokat, hogy a cég jogtalanul használja a Rihana Lami védjegyet.

tk3s 190315-99-404272 dpai
Fotó: Georg Wendt / Northfoto

Jeleznénk, hogy míg az énekesnő nevében kettő darab "n" betű van, addig a szépségszalonéban egy darab, tehát nincs is 100%-os egyezés a névben. Persze, ez már a bíróság dolga lesz, hogy megállapítsa, történt-e védjegybitorlás vagy sem.

Legutóbb a Kaliforniába jöttem sorozatból ismert Carlton-táncról derült ki, hogy ugyan elvileg le van védetve, de a bíróság kimondta, hogy az ismert mozdulatsor nem tekinthető koreográfiának, így szabadon felhasználható a videojátékokban mondjuk, nem kell előtte kikérni Alfonso Ribeiro engedélyét.

Forrás

Szólj hozzá!

Ezt olvastad már?

Celine Dion: “Lady Gagának van a legjobb hangja a világon”

Örülhet Gaga, ugyanis felkerült a TIME 100 legbefolyásosabb emberének idei listájára. Az énekesnőről (és újabban …