Janet Jackson nem állt ki testvére mellett a botrányot kavart Michael Jackson-film után

GettyImages-1057366272

Egy hete a Michael Jacksonról szóló Neverland elhagyása (Leaving Neverland) című HBO-s dokumentumfilm elég meghatározó részét képezi a közbeszédnek. Ebben a 4 órás filmben két felnőtt férfi meséli el, hogy milyen volt gyerekként a popsztár legjobb barátjának, szeretőjének lenni, hogy milyen szexuális együttléteik voltak Michael Jacksonnal. A filmről írt indexes kritikát itt olvashatja el. Az egész jelenség tudományos megközelítésével pedig ebben a cikkben foglalkozott az Index.

A filmben is említik, hogy Jacksont már megvádolták azzal, hogy gyerekeket bántalmazott szexuálisan. A Neverland elhagyása abból a szempontból más, mint egy felhozott vélt vagy valós vád, hogy itt a két áldozat elmeséli, miként használta ki, manipulálta őket, láncolta magához a gyerekeket, és ezzel együtt szakította is el őket az igazi családjuktól. Elmeséléseik szerint akkor nem bántalmazásnak élték meg azt, amit Michael Jacksonnal csináltak közösen, mivel ahogy mind a ketten fogalmaztak, szerelmesek voltak a popsztárba, aki szintén szerette őket. És Michael Jackson is mindig ezt nyilatkozta, hogy ő soha nem tudna ártani, nem tudna bántani egy gyereket sem. Az egész film a két gyerek és Jackson közti mély szerelmi kötődést írja le, nem "csak" egy vádat dob fel.

A film elég nagy botrányt kavart. Michael Jackson lánya, Paris Jackson ki is írta Twitterre, hogy

nem kellene a túlzó bulvár cikkek címeiből egyből súlyos következményeket levonni. Mindenki nyugodjon le, és az összképet nézze!

A Jackson család azt nyilatkozta, hogy a film nyilvános megalázása Michael Jackson örökségének. Eközben elindult egy 100 millió dolláros per is az HBO-val szemben. Ez azonban nem a filmben elhangzott állítások miatt van, hanem egy 27 éve kötött szerződés megszegése miatt, amikor az egyik Michael Jackson-koncertfilm sugárzásával együtt abban is megegyeztek, hogy a kábelcsatorna soha nem fog a popsztárra nézve sértő, káros és bántó, a hírnevére romboló hatással lévő anyagot lehozni. A sajtóvisszhang alapján ezt most sikerült megszegni, ha tényleg volt ilyen záradéka annak a bizonyos szerződésnek.

A család mellett még vannak rajongók, akik kitartanak Jackson mellett. Egyesek szerint A Neverland elhagyása nem is dokumentumfilm, hanem egy fikciót bemutató játékfilm, aminek semmi valóságalapja nincsen. Az viszont tény, hogy Janet Jackson még nem szólalt meg az ügyben. Állítólag a család nagyban számított rá, mint Michael Jacksonhoz egykor közel álló személy, hogy szintén ismert és elismert Jacksonként ő adjon ki közleményt, melyben kiáll a gyermekek szexuális bántalmazásával vádolt énekes mellett. Mivel ez nem történt meg, ezért a család nagyon haragszik rá, de ezt már egy névtelen informátor mondja. A korábban feljött szexuális zaklatásokkor egy másik testvér, La Toya mondta még anno, hogy ő ehhez az egészhez nem akar asszisztálni.

(CNN, The Sun)

Forrás

Szólj hozzá!

Ezt olvastad már?

Berki Krisztián beismerte bűnösségét

Bár tegnap még arról számoltunk be, hogy Berki Krisztián szerint nem kell szégyellnie magát az …