Bizarr emailt küldött a tolvaj, miután lenyúlta egy diák laptopját

stockfresh 192060 the-hacker sizeM

Legutóbb meglepő végkifejlettel zárult egy kanadai eset, amikor egy férfi sírva, meghunyászkodva mondott le egy pénztárcáról, amelyet pár perccel azelőtt lopott el egy járókelőtől. Alighanem a gyenge fizikuma és a lelkiismerete kényszerítette arra, hogy lemondjon a frissen szerzett tárgyról, de legalább meghívták cserébe kávézni.

Hasonlóan furcsa történet zajlott le egy bizonyos Stevie Valentine nevű birminghami egyetemista lakótársával, annyi különbséggel, hogy ő sajnálatos módon nem a mindent megbánó tolvaj, hanem az áldozat szerepét kapta. Egy ismeretlen illető ugyanis ellopta a laptopját, majd üzenetet küldött Valentine-nak, hogy mihamarabb tisztázza a helyzetet, és amennyire csak tud, a megkárosított fiú segítségére legyen. Valentine az emailt azonnal nyilvánosságra hozta, ami így két perc alatt elterjedt a neten, hogy aztán mindenki véleményt nyilváníthasson a témában.

De mi is állt a levélben, amelyben a tolvaj tiszta erőből exkuzálta magát?

So my flat mates laptop got stolen today, please pree what the thief sent him ???? pic.twitter.com/pDhhpmncPz

— Stevie Valentine (@StevieBlessed) November 28, 2018

Helló,

nagyon, nagyon sajnálom, hogy lenyúltam a laptopodat, csak iszonyúan szegény vagyok, és pénzre volt szükségem. A telefonodat és a pénztárcádat hagytam, szóval remélem, ez némiképp kárpótol a dologért.

Látom, hogy egyetemista vagy, úgyhogy, ha szükséged van bármelyik fájlra az egyetemi munkádhoz, tudasd velem, és elküldöm őket.

Még egyszer: bocsi.

Noha Valentine szmájlikkal tarkította a tweetjét, a szobatársa aligha tartotta ezt olyan jópofának.

Nem tudni, hogy válaszoltak-e neki valamit, vagy hogy azóta történt-e fejlemény az ügyben, mindenesetre az internet népét igencsak megosztotta a történet. Egyesek sajnálják, és együttéreznek a lopkodós illetővel, sőt, azt mondják, ő a legkedvesebb tolvaj, akiről valaha hallottak, és egyenesen vérzik a szívük miatta. Mások ezzel ellentétben felháborítónak találják, hogy valaki egy egyetemista diáktól lopkodjon, és azt tanácsolják a bűnösnek, hogy írja meg a fiatalember minden egyetemi esszéjét, úgy talán némiképp egálban lehetnek. Vagy csak simán adja vissza a laptopot, és kész.

Ön mit gondol az ügyről?

  • 6 Semmilyen tolvajt nem sajnálok, azonnal börtönbe záratnám őt is.
  • 6 Adja vissza a laptopot, és akkor mindent el lehet felejteni.
  • 2 Nem látunk bele az életébe, lehet, hogy ha az ő oldalát is jobban megismernénk, megértenénk a motivációit.
  • 0 Én is nagyon sajnálom szegény tolvajt, megérdemli, hogy megtartsa a laptopot.
  • 0 Egyetemistától lopni? Pfffujj.
  • 0 Szerintem is írja meg a srác összes esszéjét, és akkor az ügy le is van tudva.

Forrás

Szólj hozzá!

Ezt olvastad már?

Lady Gaga felbontotta az eljegyzését

Két év járás és öt hónapnyi jegyesség után véget ért Lady Gaga és Christian Carino kapcsolata. Erről a People magazin számolt be, egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva, aki a lapnak azt mondta, egy ideje szakítottak mert már nem működött a dolog, de nincs szó különösebben nagy drámáról. Azt, hogy Gaga és Carino nincsenek együtt már a Grammy-díjátadó óta sejteni lehetett, az énekesnő ugyanis a férfi nélkül vett részt az eseményen. Ezt követően Valentin napon se posztolt szerelmes üzenetet a párjának, ahogy az instagramozók között szokás. Gagának egyébként ezt már a második felbontott jegyessége. Korábban Taylor Kinney-vel járt, akinek egy évig volt a menyasszonya mielőtt szakítottak volna.