Szexi-sztárvendéges lett a klip a világ jelenlegi legnépszerűbb számához

naonari

Hetek óta messze és mérföldekkel a világ legaktuálisabb, legnépszerűbb száma Ariana Grandétól a Thank U, Next. A 13 évesnek kinéző énekesnő ebben exeinek mond köszönetet mindazért, amit kapott mindegyiküktől, és a dal a világ mindkét mérvadó slágerlistáján első körrentli, a Billboard Hot 100-ot és a brit hivatalos listát is vezeti.

A dalt november 3-án adták ki, azonnal No1 lett gyakorlatilag mindenhol, de csak most lett hozzá videóklip. Ennek a posztnak a megjelenésekor a klip még nem volt 20 órája online, de ennyi idő alatt kb. 50 millió megtekintés jött neki össze.

A Thank U, Next már így is garantáltan ott van az év 5 legnagyobb slágere között, várhatóan a briteknél az agyonfetisizált Christmas Number 1 címet is elnyeri majd három hét múlva, de hogy még feljebb srófolják a dal népszerűségét, a klipet baromi szexire fazonírozták és meghívtak bele pár hírességet vendégeskedni, többek között Kris Jennert a Kardashian-klánból, Elizabeth Gilliest a Dinasztiából és Troye Sivant Ariana Grande egy korábbi dalából.

Egy ideje mind a briteknél, mind az amerikaiaknál beleszámítanak a hivatalos Youtube-megtekintések a slágerlistás helyezésekbe, szóval ezzel a klippel a Thank U, Next tuti még feljebb menne a listákon, ha még lenne hova.

A videóról érdemes tudni, hogy olyan csajos vígjátékok előtt tiszteleg, mint a Doktor Szöszi (Legally Blonde) vagy a Bajos csajok (Mean Girls). Az utalások és szereplők felsorolásában például a Yahoo ezen cikke segítségével mélyülhet el.

Ez az exeknek nem beszólós, hanem mindent szívből megköszönős téma természetesen nem újdonság a nap alatt, de a popbizniszben sem. Alanis Morissette 1999-ben adott ki videóklipet az Unsent című dalhoz, amiben volt szerelmeinek köszön meg mindent, amit kapott tőlük. Ez a szám-klip kombó kb. minden szempontból ezerszer eredetibb, mint a Thank U, Next, de persze a popfogyasztó nagyközönség nem feltétlenül az eredetiséget díjazza. Az Unsent 2009 óta van fent a Youtube-on és a számlálója a nevetséges 1,3 milliónál áll, azaz kilenc év alatt nézték meg kb. annyian, mint Ariana Grande klipjét fél óra alatt.

Forrás

Szólj hozzá!

Ezt olvastad már?

Csernus Imre két órán át sírt, amikor felszínre került az apjával való kapcsolata

A pszichológus D. Tóth Kriszta műsorában mesélt új könyvéről, A harcosról. Így került szóba Csernus gyerekkora és az apja. Halottak napja előtt eszembe jutott apám. Lassan két és fél éve halt meg. Köszöntem neki, hogy „szia, Tati”. Csak úgy jött, jó volt. Tudom azt, ő hogyan élt, és nem szeretnék olyan életet élni, mint ő. Nem teljesedett ki, de ezért nem is tett meg mindent. Orvos lett, de nem született orvosnak. Racionális beállítottságú ember volt, racionális dolgokkal akart foglalkozni - mondta, majd DTK rákérdezett, hogy a traumatizált gyerekkora mennyiben határozta meg a kapcsolatát az apjával. Azok az emberek, akik nem tudják, hogy miért fontos érzelmi szempontból is felnőni, legtöbbször a nevelést racionális szempontból közelítik meg. Számukra az egy matek. Ha a gyerek illedelmes, akkor jól viselkedik, nincs vele gond. Ha nem illedelmes, akkor azt racionális szempontból kell megoldani. Éppen ezért nem vonom kétségbe, hogy ő jót akart, csak nem voltak meg az eszközei. Azt hit..