Ezért nem hordhat György herceg hosszúnadrágot: Íme a világ legfurcsábbb öltözködési szabályai

A kis György herceget nem véletlenül nem láttuk még soha hosszúnadrágban, ahogy Charlotte-ot sem. Egy darabig nem is fogjuk, de a kosarasok, vagy néhány üzlet eladói sem jártak jobban a szigorú öltözködési szabályok terén.

Nem lehet túl hosszú a rövidnadrág

A kosarasoknál nagyon fura szabály van érvényben: akinek a sortja nem végződik 2,5 centivel a térde felett, azt megbüntetik tízezer dollárra.

Az NBA sztárjai sem kivételek a 2005-ben hozott szabály alól, ami még a kosárpályán kívüli megjelenést is beszabályozza. Ha mérkőzésre érkeznek, vagy távoznak onnan, vagy interjút adnak az NBA színeiben, akkor kötelező business casualben megjelenniük, és nem öltözködhetnek úgy, mint mondjuk a rapperek. A szabály ellen sok kosaras lázadt fel, sőt, egyesek rasszistának nevezték, és a nem az öltönyeikről elhíresült szponzorok sem örültek túlságosan. Aztán eltelt néhány év, és mindenki megszokta az új módit.


György herceg és az állandó rövidgatyó

Szegény kis herceg nem tudjuk, vágyik-e arra, hogy hosszúnadrágban legyen, vagy nem, de esélye sincs rá, ahogy egyetlen csemetének sem a királyi családban. 8, más források szerint 9 éves korukig szaladgálhatnak rövidgatyóban és térdzokniban, utána már megengedett a hosszúnadrág viselete, ami a felnőtt férfiak és a nagy gyerekek kiváltsága.

A japán diákok uniformizálása

Nemcsak egyenruhát kötelező hordaniuk a legtöbb iskolában, de hajuk, szemöldökük, arcuk sem lehet eltérő a többiekétől. Többek között nem szedhetik a szemöldöküket, nem festhetik a hajukat, tilos a körömlakk, a tetoválás, a piercing, vagy az egyenruha kidíszítése. Azért nem kell ócska vackokat hordaniuk: idén februárban maga az Armani tervezett egyenruhát a tokiói Taimei Elementary School diákjainak.

A ruhabolt, ahol az eladó sem kövér, sem csúnya nem lehet

Az Abercrombie & Fitch üzleteiben szigorú szabályok szerint vehetnek csak fel eladókat. Mivel a márka CEO-ja korábban úgy nyilatkozott, nem szeretné, ha kövér emberek hordanák a ruháikat, az eladó kötelezően karcsú, természetesen jól öltözött, arca szabályos és szép. A férfiaknak kötelező feltűrniük inguk ujját, a nadrágok hosszát centire szabályozzák, ahogy a kiegészítőkig mindent. Az ingen vagy blúzon mindkét nemnek tilos a felső 3 gombot begombolniuk. Az utóbbi időben pedig már szinte szégyentelenül reklámozzák termékeiket alulöltözött, izmos, fiatal férfiakkal.

Forrás: Szubkult.blog.hu

Forrás

Szólj hozzá!

Ezt olvastad már?

17 makacs háztulajdonos, aki nem volt hajlandó elköltözni, a következményekkel viszont senki sem számolt

Vannak önfejű emberek, akik annyira csökönyösek, hogy semmi áron nem hajlandóak elveikből engedni. Szó sem …