A farkast a jéghideg vízből mentik ki – de amit a gyomrában találnak azon az egész világ csodálkozik

A farkas az elmúlt években a figyelem középpontjában állt mert egyre kevesebb példány van belőle az egész világon. Illegálisan is vadásszák de mára több ország összefogásával igyekeznek olyan intézkedéseket hozni, amelyek a farkasállomány növekedését segítik elő.

Ennek köszönhetően az állomány lassú növekedésnek indult de az orvvadászok sajnos továbbra is aktívak.

Sokszor találnak meglőtt, sebesült állatokat az erdőben.

Egyik nap egy csoport éppen az erdőben sétált az olaszországi Camugnano területén, amikor a délutáni szürkeségben furcsa dologra lettek figyelmesek.

A jéghideg vízben egy farkas mozdulatlan testét, Navarrot látták.

A csoportból valaki azonnal hívta az állatmentő egyesületet, és 15 perccel később meg is érkeztek a Monte Adone Centre for Conservation and Research of Exotic and Wild Fauna munkatársai.

Az állatot azonnal kihúzták a vízből és elsősegélyben részesítették mert nem dobogott a szíve. Ezután megvizsgálták őt és egyértelműen látszott, hogy szegény állatot orvvadászok lőtték meg, 35 lövés nyoma látszott az állat testén.

Youtube/CentroTutelaFauna

Nagy kérdés volt, mi lesz az állattal, hiszen nem volt pulzusa, nem is lélegzett. Teljesen élettelenül feküdt a jéghideg vízben.

Youtube/CentroTutelaFauna

Az állat állapota az elsősegély nyújtás után is kritikus volt, hiába mentették ki őt azonnal a hideg vízből.

Youtube/CentroTutelaFauna

Az állaton még szívmasszázst is alkalmaztak, és az állatkórházban azonnal kezelésbe vették. Szerencsére beindult a szíve. Rengeteg ólom volt a szervezetében a lövéseknek köszönhetően.

Emellett teljesen ki volt száradva, tele volt a teste ekcémás foltokkal is.

Youtube/CentroTutelaFauna

Két teljes hónapig kezelték az állatot és ez is meg is hozta a várt eredményt.

Navarre 5 kilót hízott és utána már vissza merték őt engedni a vadonban.

Nagyon jó olyan történetet olvasni, ahol megtudjuk hogy mennyi állatszerető ember van, akik egy pillanatig sem haboznak ha állatmentésről van szó. Minden dicséret az övék, kérjük oszd meg ezt a cikket ha egyetértesz ezzel.

Forrás

Szólj hozzá!

Ezt olvastad már?

Kedves ISMERETLEN ……..TE, ma reggel 7:30-7.45 az Ibolya utca és a Hársfa sor kereszteződésénél nem adtad meg az elsőbbséget a szabályosan közlekedő gyermekemnek!!! A kerékpár hátsó kerekét eltaláltad, aminek következtében a fiam neki repült a drótkerítésnek!!!

Kedves ISMERETLEN……..TE, ma reggel 7:30-7.45 az Ibolya utca és a Hársfa sor kereszteződésénél nemadtad meg …