Ez történik a szervezetében, ha minden nap megeszik egy tojást

A tojás nagyon egészséges étel, tele van vitaminnal, van benne vas, aminosavak, antioxidánsok. Sokféleképpen elkészíthető.

A tojás sárgájában omega-3 és omega-6 van, mindkettő fontos zsírsav, melyre a szervezetnek szüksége van. A fehérjében is a testünk számára fontos építőanyagok vannak. Ha rendszeresen fogyasztunk tojást, akkor testünk megkapja ezeket a fontos anyagokat.

Zena Blic Rs

Zena Blic Rs

Ez történik a szervezettel, ha rendszeresen fogysztunk tojást.

1.Erősebb lesz az immunrendszer

Napi egy vagy két tojás jótékonyan hat az immunrendszerre. A tojásban A, D és E vitamin is van.

2.Csökkenti a stresszt és az idegességet

Az SvD azt mondja, hogy a tojással olyan neurotransmittereket juttatunk a szervezetbe, amire szükségünk van. Ezek segítségével a test jobban el tud lazulni és nyugodtabbak leszünk. Jobban tudunk fókuszálni is.

3.A koleszterin szintet szabályozza

Egy tojásban kb. 200 mg koleszterin van, ebben HDL és LDL koleszterin is van. Viszont a “rossz” LDL koleszterinből keveset tartalmaz.

BBC

BBC

4. Erősíti a csontokat és a fogakat

Ahogy már említettük, a tojás D vitamint is tartalmaz. Sokan azt mondják, hogy a tojás a D vitamin másodrangú forrása. A sötét téli hónapokban nagyon hasznos lehet, ha tojást fogyasztunk.

5. A kognitív funkciókra pozitívan hat

A tojás kolint is tartalmaz, ami segít az idegek kapcsolódásában és így segítségünkre lesz az emlékezésben. Így jobban emlékszünk az apró dolgokra is, mint például arra, hogy hová tettük a kulcsunkat.

6. Bőrápoló

B2 és B12 vitamin is található a tojásban. Ha nem fogyasztunk eléget ezekből a vitaminokból, akkor ez meglátszik bőrünkön is.

Stewe

Stewe

7. Elősegíti a fogyást

Reggelire sokan szénhidrátot fogyasztanak. De kutatások kimutatták, hogy a zsír és a protein sokkal jobban laktat. Ezért a tojás nagyon jó reggeli étel. A kutatások azt is kimutatták, hogy aki reggelire tojást eszik, az napközben kevesebb kalóriát fog fogyasztani, írja az authoritynutrition.

8.Védi a látásunkat

A tojásban megtalálható a lutein és a zeaxanthin nevű antioxidáns, mely a szem egészségéért és jó állapotáért felel.

NYT

NYT

Mit fog holnap reggelizni? Főtt tojást vagy esetleg rántottát?

Forrás

Szólj hozzá!

Ezt olvastad már?

Kedves ISMERETLEN ……..TE, ma reggel 7:30-7.45 az Ibolya utca és a Hársfa sor kereszteződésénél nem adtad meg az elsőbbséget a szabályosan közlekedő gyermekemnek!!! A kerékpár hátsó kerekét eltaláltad, aminek következtében a fiam neki repült a drótkerítésnek!!!

Kedves ISMERETLEN……..TE, ma reggel 7:30-7.45 az Ibolya utca és a Hársfa sor kereszteződésénél nemadtad meg …