A búvárok ketrecbe zárt állatokat találnak a tengerfenéken – azonnal intézkednek hogy vége legyen a rémálomnak

Tavaly tavasszal búvárok egy csoportja az Indonéziában található Kokoya szigetnél búvárkodott. Kiváló hely ez, hiszen gyönyörű tiszta a víz, rengeteg halfajta látható.

Sokat búvárkodtak de sajnos valami szörnyűséget is észrevettek a tenger fenekén. Egy kicsit messzebb a parttól két nagy víz alatti ketrecet találtak. Mindkét ketrecben egy-egy karibi manátusz volt megkötözve, ami nagyon furcsa, ez az állatfaj ugyanis veszélyeztetett.

A búvároknak fogalmuk sem volt, mióta lehetnek ott az állatok, egy azonban biztos volt, segíteni kellett rajtuk.

Twitter

Twitter

Mikor megkezdték a mentési munkálatokat, kiderült, hogy az egyik helyi halász zárta be az állatokat a ketrecbe. Ez a férfi turistákat hozott erre a helyre, hogy megnézzék a bezárt állatokat. Az egyik ketrecben egy anyaállatot is találtak a kicsinyével.

Instagram

Instagram

Bár a búvárok nem tudták milyen régen lehettek megkötözve az állatok a ketrecben, a farkukon lévő sebek azt mutatták, hogy hetek óta ott lehettek.

A halászok megígérték, hogy szabadon fogják engedni az állatokat, de azért néhány búvár képeket is készített, hogy feltegyék az internetre s így értesítsék az embereket.

Twitter

Twitter

Ez egy nagyon jó döntés volt. Néhány nappal később a felügyeleti szervek is értesültek a két fogva tartott állatról és helyi szemlét tartottak. Kiderült ugyanis, hogy a halászok ígéretük ellenére nem engedték szabadon az állatokat.

Twitter

Twitter

Az indonéz hatóságok gondoskodtak róla, hogy a két állatot szabadon engedjék, s ők most vidáman úszkálnak a tengerben. Ezek az állatok védettek, milyen jó, hogy a búvárok észrevették őket a ketrecekben.

Kérjük ossza meg ezt a cikket, ha úgy gondolja, feladatunk az, hogy a világon élő állatokat védjük!

Forrás

Szólj hozzá!

Ezt olvastad már?

17 makacs háztulajdonos, aki nem volt hajlandó elköltözni, a következményekkel viszont senki sem számolt

Vannak önfejű emberek, akik annyira csökönyösek, hogy semmi áron nem hajlandóak elveikből engedni. Szó sem …