Életmentő kitüntetést adnának a két fiatalnak, akik egy családot mentettek meg a jégen

Balatonfűzfőn két fiatal lélekjelenlétén múlt, hogy egy anyuka és egy apuka nem haltak meg a gyerekeük szeme láttára a Balaton beszakadt jegén.

20170115_151828

A 19 éves, fűzfői Sashegyi Dániel és a 20 éves balatonalmádi Csetényi Bence Fűzfőnél korvsolyázott, pont akkor, amior egy család – apa, anya, gyerek – bajba került. A fiúk nagy reccsenést hallottak, majd azt látták, hogy a két felnőtt elmerül a jeges vízben, miközben kislányuk néhány lépésre tőlük döbbenten figyeli a jelenetet. Azonnal cselekedtek, egyikük kölcsönkért egy szánkót, másikuk letört egy hosszú faágat, és így korcsolyáztak oda a bajba jutott családhoz. Lehasaltak, és odanyújtották a botot a férfinak, aki el tudta kapni, és így ki tudták húzni a vízből. Az asszony már a jég alá csúszott be, ő még meg tudta ragadni a felé nyújtott szánkót. A két fiú a partig kísérte a családot, ahol a szülők száraz ruhába öltözhettek. A fiúk mentőt akartak hívni, de a szülők inkább hazamentek.

Mivel tényleg másodpercek kérdése volt, hogy a pár nem halt meg, az időben segítsáéget nyújtó bátor fiúkat életmentő kitüntetésre terjesztette fel Balatonfűzfő polgármestere.

Forrás: Vaol.hu

Forrás

Szólj hozzá!

Ezt olvastad már?

17 makacs háztulajdonos, aki nem volt hajlandó elköltözni, a következményekkel viszont senki sem számolt

Vannak önfejű emberek, akik annyira csökönyösek, hogy semmi áron nem hajlandóak elveikből engedni. Szó sem …